Tweetphony

Voor de leukste artikelen

Zo kies jij die juiste pompwagen!

Wie denkt dat een pompwagen enkel voor logistieke bedrijven voordeel biedt heeft het mis. In bijna alle bedrijven is er wel enige vorm van interne transport. En wat helpt daar nou beter bij dan bij een palletwagen? Palletwagens zijn er echter in allerlei soorten en maten, voor allerlei verschillende doeleinden. Maar welke pompwagen past nou het beste bij jouw situatie? Vandaag ga ik je helpen om de juiste pompwagen te kiezen. Lees nu verder en ontdek!

Wat voor type bedrijf heb je?

Wat voor bedrijf je hebt is van grote invloed op de keuze van een palletwagen. Want welk soort producten wil je verplaatsen? En heb je een magazijn met hoge stellingen of is alles dichtbij de grond? Wanneer de door jou te vervoeren producten relatief licht zijn kun je een handpompwagen aanschaffen. Moeten er echter aan de lopende band dingen intern worden verplaatst dan is een elektrische pompwagen waarschijnlijk meer geschikt.

Hoe zwaar moet de pompwagen tillen?

Zoals reeds al is aangegeven is er een verschil tussen handpompwagens en elektrische pompwagens. Waar een handpompwagen vaak een draagvermogen heeft van rond de 750 kilogram (waar je flink aan moet trekken om deze te verplaatsen), hebben elektrische pompwagens een draagvermogen tot soms wel 2500 kilogram. Dit is nogal een verschil, daarom is het goed om dit in je overweging mee te nemen.

Heftafel

Heb jij in je magazijn veel hoge stellingen? Dan is het wellicht ook handig om een apparaat te hebben waarmee je eenvoudig pallets of spullen ergens boven in de stelling kunt plaatsen. Dit soort apparaten zijn gelukkig verkrijgbaar en worden heftafels of stapelaars genoemd. Een heftafel is verkrijgbaar in allerlei verschillende types, hoogtes en gewichtsklassen. Ook bij stapelaars dien je goed te kijken naar wat je nodig bent en is het aan te raden om de meest geschikt heftafel aan te schaffen.

Zo kies jij die juiste pompwagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven