Tweetphony

Voor de leukste artikelen

Wandelen voor gevorderden

Een rondje door het park of het bos wandelen doen de meesten wel eens, maar voor sommige mensen is dat niet genoeg. De wandelaars. Mensen die de 4 Daagse wandelen en het liefst op ieder vrij moment hun rugzak pakken en erop uit trekken. De echte doorzetters gaan nog veel verder en gaan voor huttentochten in de Alpen en meerdaagse trektochten in Nepal en Afrika. Lijkt dat je wat? Dit zijn onze favoriete opties. 

Van hut naar hut wandelen

Huttentochten zijn het absolute summum voor bergwandelaars. Ook al is er maar één dag beschikbaar voor de bergtour, een huttentocht is de moeite waard. Ga ’s morgens op pad, geniet van een stevig hapje bij de hut om twaalf uur ’s middags en daal weer af in de middagzon. Een huttentocht is altijd de moeite waard als dagtocht! Nog beter is natuurlijk om wat meer tijd te nemen voor een huttentocht. 

Wie de zonsondergang achter de bergtoppen wil zien, moet op zijn minst een weekendtripmet overnachting plannen. Want nooit kan de rust van de natuur zo indrukwekkend worden ervaren als tijdens een rustige zonsopgang op de top van een berg. Je kunt in alle landen in het Alpengebied huttentochten vinden. Van Frankrijk tot en met Slovenië kun je meerdaagse wandelroutes vinden. Een wandelvakantie met een huttentocht in Oostenrijk is een van de populairdere opties. 

Meerdaagse trektochten

In principe hetzelfde, maar toch een beetje anders zijn meerdaagse trektochten. Dit is vaak met een gids en porters voor de baggage. Nepal, Tibet en Pakistan zijn slechts enkele voorbeelden van de meest populaire trekking bestemmingen. Ook in Afrika is het mogelijk om dagen achter elkaar te gaan wandelen. De Drakensberg in Zuid-Afrika, het Bale gebergte in Ethiopie en Mount Kenya in Kenya zijn allemaal favoriet. Het absolute hoogtepunt in Afrika is natuurlijk Kilimanjaro. Je zou het misschien niet denken, maar je kunt het Dak van Afrika gewoon te voet bedwingen. Geen touwen nodig, geen klimharnassen, alleen je favoriete paar wandelschoenen. Wandelen voor gevorderden? Dat zeker. 

Wandelen voor gevorderden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven