Tweetphony

Voor de leukste artikelen

Manieren om makkelijker te sparen

Geld sparen is iets wat iedereen wel wil en waar je al van jongs af aan mee bezig bent. De een zet graag een doel, terwijl de ander gewoon geld achter de hand houdt voor het geval dat je het een keer nodig hebt of er iets leuks van wil halen. Toch is sparen niet voor iedereen zo vanzelfsprekend en kan het best lastig zijn om een goed gevuld spaarpotje te creëren. Hoe kun je makkelijker sparen?

Zet standaard wat opzij

Een makkelijke manier om te sparen, is om elke maand nadat je geld krijgt een deel hiervan opzij te zetten. Nadat je bijvoorbeeld loon, studiefinanciering of zakgeld krijgt kun je bijvoorbeeld 10% hiervan sparen. Als 10 procent te veel is, kun je bijvoorbeeld beginnen met vijf, tien of twintig euro. Doe je dit elke maand met tien euro, heb je na een jaar al €120 gespaard. Als je het zo bekijkt, gaat het best makkelijk!

Bewaar al je contant geld

We leven tegenwoordig in een wereld waar contant geld steeds minder wordt gebruikt en bijna al het geld staat tegenwoordig op de bank. Toch kom je af en toe nog wel in aanraking met contant geld. Bijvoorbeeld met een verjaardag of als je iemand persoonlijk geld moet geven. Heb je contant geld over? Stop het in een spaarpotje en haal het er niet meer uit, zowel briefjes als muntjes. Het zal je verbazen hoe veel geld hier na bijvoorbeeld een jaar in kan zitten. Dat loopt snel op!

Bedenk en spaar de rest

Wij als mensen houden ervan om onderweg naar werk of school onderweg nog even te stoppen voor koffie, of om lekker te lunchen in de stad. Dat is leuk en dat mag ook, maar hoe veel geld geef je eigenlijk uit aan al die snacks en drankjes buiten de deur? Wellicht loopt het enorm op als je het eens bij elkaar op telt. Daarom is het slim om dit soms niet te doen, en een verstandigere keuze te maken. Neem bijvoorbeeld koffie mee van huis. Het geld wat je hiermee bespaart kun je weer opzij zetten, dat had je anders toch uitgegeven.

Wees slim

Al met al is geld erg belangrijk in deze wereld en is het altijd fijn om een buffer te hebben. Heb je snel veel geld nodig? Dan kun je kijken of een zakelijke lening niet iets voor jou is. Je kan bijvoorbeeld een bedrijfslening aanvragen en zo heb je toch op een snelle manier veel geld. Zorg dat je wel de rente terug kan betalen, kijk daar altijd goed naar.

Manieren om makkelijker te sparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven