Tweetphony

Voor de leukste artikelen

Altijd al coach willen worden? Houd hier rekening mee! 

Is coaching het beroep van je dromen, maar weet je eigenlijk niet zo goed waar en hoe je moet beginnen? Niet getreurd! Wij nemen je in deze blog mee en vertellen je alles waar je rekening mee moet houden. Veel mensen voelen zich geroepen om een coaching cursus te volgen. Om zichzelf beter te leren kennen, om professionele vaardigheden op te doen en natuurlijk om zelfstandige coach te worden. Je moet er alleen wel zelf achteraan gaan en dat is best moeilijk. 

Wat voor soort coach wil je worden? 

Er zijn allerlei cursussen en opleidingen waarin coachvaardigheden direct en indirect worden aangeleerd. In allerlei gebieden, van werk over stijl tot spiritualiteit. Het is daarom belangrijk om eerst duidelijk in kaart te brengen wat voor soort coach je wilt worden. Ga je een life coach opleiding volgen, volg je een online coach opleiding of kies je voor een wandelcoach opleiding? Er zijn mogelijkheden zat! 

Veel praktijk! 

Coachen is een beroep dat je niet uit boeken leert. In theorie is het namelijk ontzettend makkelijk, maar in de praktijk merk je echter al snel dat geen mens reageert volgens de boekjes. En daar reageer jij ook weer op. Daarom is ervaring opdoen het allerbelangrijkste als je een coach wilt worden. 

Wie geeft de opleiding? 

Je leert niet van mensen waarin je niet gelooft. Het is daarom heel belangrijk dat je vooraf goed weet wie de opleiding geeft. Doet deze persoon zelf ook actief aan coaching? Ligt zijn of haar stijl jou? Heb je een persoonlijke klik met deze persoon? Als je er al gauw een negatief gevoel van krijgt dan ga je zelf ook niet verder groeien. Het is niet omdat iemand een coachpraktijk heeft, dat hij of zij in staat is om een coachopleiding te geven. Net zoals een topsporter niet automatisch een goede trainer is.

Persoonlijke ontwikkeling bijzaak 

Tijdens een coaching opleiding pas je het geleerde toe op jezelf. Je persoonlijke ontwikkeling komt hierdoor altijd in een stroomversnelling. Dit is natuurlijk erg goed, maar het moet niet de hoofdzaak worden. Bij sommige coachopleidingen ligt het accent namelijk veel meer op persoonlijke ontwikkeling dan op het coachvak. Als je wilt leren coachen, zoek dan een opleiding die persoonlijke ontwikkeling ziet als een mooie bijvangst! 

Erkende opleiding?

Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat je een coach opleiding volgt die een kwaliteitslabel heeft, of erkend is. Zo weet je namelijk dat je op een professionele manier coaching leert. Aan professionele coaching hangen concrete vast die je heel eenvoudig meet. Een label geeft je de garantie dat je de juiste competenties aangeleerd krijgt. 

Altijd al coach willen worden? Houd hier rekening mee! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven