Tweetphony

Voor de leukste artikelen

3 activiteiten om meer tot rust te komen

verf

Merk je dat je het afgelopen jaar gestrest en gehaast door het leven ging? Dan wordt het tijd om meer en vaker tot rust te komen. Langdurige stress is namelijk niet alleen ongezond voor je geest, maar ook ongezond voor je lichaam. In dit artikel lees je een aantal activiteiten om meer tot rust te komen.

Ga schilderen

Creatief bezig zijn is een goede activiteit om tot rust te komen. Je moet je namelijk op een ding focussen. Door te schilderen kun je bovendien je gedachten en emoties uiten. Kies een schildertechniek die je leuk vindt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor olieverf schilderen, tempera, fresco en secco. Bij Fresco maak je muurschilderingen op vochtig, vers kalkpleister. Je mengt hierbij kleurpigmenten met water. Secco is een variant waarbij je op droog pleisterwerk schildert. Bij de schildertechniek tempera verf je met een waterbestendig soort verf dat op basis van lijnolie is. Heb je nog geen (goede) verf in huis? Bestel dan makkelijk en goedkoop via verfze.nl goede kwaliteit verf, zoals een van Gogh Olieverf set.

Ga sporten

Het klinkt misschien raar: een intensieve activiteit doen om tot rust te komen. Sporten zorgt toch bij veel mensen voor meer rust in hun hoofd. Dit komt doordat je je volledig op het sporten moet richten. Hierdoor maak je je hoofd helemaal leeg. Voor veel mensen werkt het ook als een manier om zich af te reageren. Een ander groot voordeel is dat er tijdens het sporten een stofje vrijkomt waardoor je je blijer voelt. Als je wilt beginnen met sporten is het belangrijk dat je een sport kiest die je leuk vindt. Zo houd je het makkelijker vol.

Een spa dagje

Door een dagje sauna komt je geest en je lichaam helemaal tot rust. Veel mensen hebben zelfs het gevoel dat ze de stress eruit zweten. Boek ook een massagebehandeling erbij om volledig tot rust te komen. Als je niet het huis uit wilt gaan kun je ook een spa dagje hebben. Dit kan je namelijk makkelijk thuis organiseren. Schaf wat luxe (haar)maskers en beauty producten aan en neem de tijd om jezelf te verzorgen. Heb je een bad? Ga dan uitgebreid in bad. Leg je telefoon weg zodat je geen afleiding hebt. Een telefoon zorgt namelijk voor prikkels, waardoor je niet volledig tot rust kan komen.

Merk je dat je toch nog veel moeite hebt om tot rust te komen? Zorg dan ten eerste ervoor dat je jezelf de tijd geeft. Je moet het namelijk leren. Daarnaast kan het helpen om mindfulness en/of meditatie te beoefenen. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan kun je dit leren met een app of door een cursus te volgen.

3 activiteiten om meer tot rust te komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven