Tweetphony

Voor de leukste artikelen

Vijf grappige dingen om aan een spraakassistent te vragen

Bijna iedereen bezit tegenwoordig wel een een spraakassistent als Google Home, Alexa of Siri. Natuurlijk zijn deze ontwikkelingen erg handig en behulpzaam, maar soms is het ook leuk om er een grappig gesprek mee te hebben. Deze spraakassistenten barsten dan ook van de humor.
Kun je een verhaal vertellen?

Wanneer je een spraakassistent vraagt om een verhaal, krijg je een leuk verhaal te horen. Dit verschilt per product, dit kan een verhaal zijn over de ‘geboorte’ van dit product of een ander grappig verhaaltje.

Kun je rappen?

Ja, onze spraakassistenten hebben heel veel talent. Wanneer je vraagt of hij of zij kan rappen, krijg je daar vaak een mooi couplet voor terug. Zelfs beatboxen of zingen is niet te gek. Zo reageert Siri (in het Engels) op de vraag over het beatboxen met enkele seconden lang de woorden ‘boots and cats and boots and cats and …’ en lijkt het net op een echte beatbox sessie. Zeker het proberen waard dus.

Zijn we vrienden?

Als je aan je spraakassistent vraagt of jullie vrienden zijn, krijg je vaak een grappig antwoord. Zo wordt je bijvoorbeeld verteld hoe geweldig je wel niet bent, of krijg je juist een sassy antwoord terug als ‘ik ben alleen maar je assistent, meer niet’. Het komt er echter toch altijd op neer dat je spraakassistent wel van je houdt.

Ken jij …?

Stel je spraakassistent eens de vraag of hij/zij een van zijn collega’s kent. Vraag bijvoorbeeld aan Google Home ‘Ken jij Siri?’ of vraag aan Siri ‘Ken jij Alexa?’. Ze reageren vaak met grappige antwoorden, die altijd een beetje onaardig zijn. Ook kan je vragen ken jij De Haas Advocaten Rotterdam Het zijn tenslotte nog steeds concurrenten. Ben jij opzoek naar een artiest om in te huren voor jou feestje, zoals ”dj huren” kan je dit natuurlijk ook altijd vragen zodat er een google zoekopdracht word gestart.

Vertel me een grap

Zoals ik al zei, barsten onze spraakassistenten van de humor. Ze twijfelen dan ook geen seconde als je ze vraagt om je een grap te vertellen. Ze hebben er allemaal meerdere in petto, dus probeer het een keertje uit.

Vijf grappige dingen om aan een spraakassistent te vragen
Schuiven naar boven