Tweetphony

Voor de leukste artikelen

Zó verloopt jouw verhuizing vlekkeloos

Wanneer je verhuist, voelt het vaak alsof je een oud hoofdstuk afsluit en een nieuw hoofdstuk begint. Maar verhuizen kan wel behoorlijk stressvol zijn! Je denkt dat je het goed aanpakt en toch lijkt alles mis te gaan op de dag zelf. Hoe houd je het hoofd koel en zorg je dat alles op deze dag soepel verloopt? Lees hier de zes beste verhuistips.
1: Begin op tijd

Natuurlijk is de belangrijkste tip wel om ruim op tijd te beginnen. Als je nog bijna niks hebt ingepakt en schoongemaakt op de dag dat je daadwerkelijk gaat verhuizen, gaat het je nooit lukken. Begin een paar weken tot maanden van te voren al met het inpakken van de minder belangrijke dingen. Houd wel in de gaten dat als je planten gaat verhuizen je dit met uiterste zorg doet. Kamerplanten zijn zeer fragiel. Heb je je groene vriend dat toch neit heel over kunnen laten komen? geen probleem, Boompje voor Thuis heeft voor jouw de ideale nieuwe kamerplant.

2: Zoek ver van tevoren alles uit

Om het proces van alles inpakken nog sneller te laten verlopen, is het slim om alles uit te zoeken. Begin bijvoorbeeld bij je badkamerkastjes. Wat heb je echt nodig? Zijn er dingen die eigenlijk weg kunnen? Zoek alles uit, zodat je geen ’troep’ mee hoeft te nemen naar je nieuwe woning.

3: Plan alles goed

Een goede voorbereiding is key. Wat neem je allemaal mee? Wie gaan er helpen bij de verhuizing? Wat hoort waar in het nieuwe huis? Door je goed voor te bereiden, ga je een stuk makkelijker door de verhuizing heen.

4: Genoeg verhuisdozen

Achteraf heb je altijd meer verhuisdozen nodig dan je eerst dacht. Ook als je alles al hebt ingepakt is het verstandig om nog één of twee verhuisdozen te hebben liggen voor losse spulletjes.

5: Doe het in delen

Je hebt vast van tevoren dingen ingepakt die je niet direct nodig hebt. Waarom breng je dit niet alvast naar je nieuwe woning? Ga elke keer als je bijvoorbeeld naar werk gaat even langs je nieuwe woning en laat er een tas of doos met spullen achter. Dat kost ook bijna geen tijd. Zo hoef je op de dag van verhuizen zelf veel minder te doen.

6: Stress hoort erbij

Je moet onthouden dat spanning gezond is. Je vindt het waarschijnlijk leuk om naar je nieuwe woning te gaan, dus de spanning is er met een goede reden. Het is ook bijna onmogelijk om te verhuizen zonder daar ook maar enige spanning van te voelen.

Zó verloopt jouw verhuizing vlekkeloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven