Tweetphony

Voor de leukste artikelen

Waar moet ik aan denken bij het kopen van een elektrische sloep?

Het kopen van een elektrische boot is populair en wordt ook alleen maar populairder. Steeds meer watersportliefhebbers raken overtuigd van de voordelen van een elektrische boot. Ze zijn beter voor het milieu, varen heerlijk rustig in alle stilte en ze behouden heel lang hun waarde. Maar er zijn ook een aantal aandachtspunten waar u op moet letten bij het kopen van een elektrische boot. Welke dat zijn? Dat bespreken we graag met u hieronder.

Daarom een elektrische boot kopen

Het kopen van een elektrische sloep (of een andere elektrische boot) biedt een aantal mooie voordelen. Voor u en het milieu. We hebben een paar voor u op een rij gezet:

  • Bewuste keuze maken met het oog op het milieu.
  • Laadt u de accu van uw boot op met groene stroom? Dan laat u een nog kleinere ecologische voetprint achter in vergelijking met een boot met conventionele buitenboordmotor.
  • Een elektrische boot produceert geen schadelijke uitstoot tijdens het varen.
  • Ultiem en geruisloos vaarcomfort
  • U bent klaar voor de toekomst.

Waar moet u op letten bij het kopen van een elektrische sloep?

De belangrijkste 3 punten op een rij:

  • Elektrische boot is vooral voor recreatief varen
  • Elektrische boten zijn duurder in aanschaf
  • Elektrische boten zijn er in net zoveel uitvoeringen als hun niet elektrische concurrenten

Hieronder meer uitleg over bovenstaande punten.

Recreatief varen

Een elektrische sloep is vooral om er rustig mee te varen. Sloepen zijn er dan ook niet voor bedoeld om topsnelheid te leveren. Houdt u echt van wat sportiever varen met meer snelheid? Dan is een boot met gewoon een buitenboordmotor meer datgene wat u zoekt.

Elektrische boten hebben tegenwoordig wel degelijk een sportief karakter en idem uiterlijk. Alleen dan met hooguit een snelheid van 12 knopen, wat neer komt op rond de 25 kilometer per uur. Snel genoeg. Op vele wateren mag u ook niet zo hard varen. Daarmee stoort u niet alleen de natuur maar ook de waterrecreanten om u heen.

Elektrische sloep: duurder maar met hoge restwaarde

Een elektrische sloep kopen kost iets meer centen dan wanneer u een vergelijkbare boot aan wilt schaffen met een benzine buitenboordmotor. Maar u krijgt daar wel weer veel voor terug. Want de gebruikskosten zijn zeer interessant bij elektrisch aangedreven boten. Ook hebben ze een hoge restwaarde. Dus mocht u later in de toekomst toch iets anders willen, dan kunt u nog veel centen verdienen aan uw elektrische boot.

Een boot zo luxe als u wilt

U kunt gaan voor een elektrische sloep waar u een mooi dagje mee op pad kunt. Of pak het nog wat luxer aan met een sloep zoals dit model X8, waar u zelfs een grill in kunt laten plaatsen voor een heerlijke maaltijd. Gemiddeld kunt u zo 120 kilometer varen met de sloep voor u de boot weer aan de lader hoeft te leggen. Maar ook daarin kunnen elektrische boten en dus sloepen onderling verschillen. U kunt het dus zelf zo luxe maken als u wilt.

Tip: maak een proefrit met de elektrische sloep

Heeft u een boot op het oog? Maak dan vooral een afspraak met de verkoper voor een proefvaart. Op die manier kunt u het beste kennismaken met uw mogelijk nieuwe aanwinst. En niet alleen dat: al uw vragen kunt u meteen stellen aan de verkoper. Hij / zij weet u ook te vertellen waar u nog meer aan moet denken het kopen van een elektrische sloep.

Waar moet ik aan denken bij het kopen van een elektrische sloep?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven