Tweetphony

Voor de leukste artikelen

Hoe belangrijk is lekker slapen voor jou?

Wanneer je een gezonde en comfortabele nachtrust wilt heb je toch wel een goed dekbed en hoeslaken nodig. Wanneer je te koud of te warm slaapt geeft dat alleen maar ergernissen. Weids wonen en slapen heeft uitgebreid assortiment voor de beste keuze.

Dekbed

We hebben allemaal onze eigen slaapvoorkeuren. De ene slaapt liever onder een lichtgewicht dekbed en de ander onder een wat zwaardere of onder een vier seizoenen dekbed. Jammer genoeg krijgen dekbedden maar weinig aandacht. Weet je wel dat je een derde deel van je leven onder een dekbed door brengt? Juist omdat slapen een kwaliteit van leven is en goed slaapt en fris wakker wordt ben je klaar voor een nieuwe dag.

Een goede nachtrust is de basis voor balans en evenwicht van je leven. En daar zijn dekbedden op afgestemd. Het kopen van een dekbed is een belangrijke aankoop. Daarom is het ook belangrijk dat je de juiste keuzes maakt in afmetingen, materialen, vulling en de eigenschappen van het dekbed. Wanneer je voor de maat van een dekbed wilt gaan moet je de juiste maat hebben van je matras. De beste maat voor weidswonenslapen dekbed is 50 cm breder dan je matras. Zo is er voldoende ruimte dat het beddengoed 20 cm langer is dan je lichaamslengte.

Hoeslaken

Een goede kwaliteit hoeslaken biedt een uitstekende bescherming van de matras. Per nacht verliezen we als mens een halve tot ¾ liter vocht. Een hoeslaken van Tencel en katoen voorkom je dat het vocht in de matras trekt. Het transpiratie vocht heeft een verkeerde invloed op je matras. Dit kan de kern aantasten. De hoeslakens zijn van een hoge kwaliteit en is er een groot assortiment. De weidswonenenslapen hoeslakens zijn gemaakt van natuurlijke vezels. Door de weeftechnieken geven ze het katoen een specifieke eigenschap. Je kunt voor elke matras een molton, topper of hoes vinden.

De molton hoeslakens zijn geweven. Het wordt ook wel molton deken genoemd. Deze wordt vaak gebruikt als een hoeslaken op een matras maar dan met als functie te beschermen tegen vuil en vocht. Het vangt lichaamsvocht op zodat het niet in de matras terecht komt. Door de Molton hoeslaken wordt de levensduur van de matras groter, hygiënischer en geurvrij.

De hoeslaken topper gaat om de topper die boven op de matras ligt. Wanneer je een goede bescherming wilt moet het goed aansluiten op het onderbed of topper. Een hoeslaken geeft comfort omdat het vochtregulerend werkt en is ook een beschermlaag voor de matras. De hoeslakens zijn over het algemeen van katoen maar ze zijn er ook van Tencel en microvezel. Microvezel is lekker zacht en goedkoop. De stof microvezel is niet ademend en daardoor krijg je het snel warm en wordt het vocht niet opgenomen. De katoenen hoeslakens zijn vochtregulerend, absorberend, geeft ventilatie en isoleert goed.

Hoe belangrijk is lekker slapen voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven